İstanbul Ticaret Üniversitesi
İstanul Ticaret Üniversitesinde eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaların yanısıra kültürel ve sosyal etkinliklere de gerekli önem verilmektedir.
Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
İTİCU ’da eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaların yanısıra kültürel ve sosyal etkinliklere de gerekli önem verilmektedir. Bu bağlamda İTİCU ’ da seminer, panel ve sempozyumlar ve bilimsel tartışmaların yanısıra çeşitli sergi ve konserler, tiyatro, dans gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir.
İTİCU ’ da öğrenciler, hazırladıkları sempozyum, konferans ve söyleşiler ile kendilerini ifade etme şansı bulmaktadır.
İTİCU ’da sosyal yaşam kurucu Vakfın Kandilli Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesislerinde öğrencilerin günlük yaşamlarına renk katacak tenis kortları, basketbol sahaları ve yüzme havuzları mevcuttur. Tesislerin mevcut geniş kapasiteli kafeterya ve restoranlarından hizmet alabilmektedirler.Üniversite bünyesinde yapılan şenlikler dışında, spor ve kültür kulüpleri üniversiteler arası şenliklere de katılmaktadır.
Spor etkinlikleri ve tesisleri
İTİCU ‘da öğrenciler çeşitli spor dallarında sosyal tesislerindeki spor alanlarından yararlanarak spor yapma olanağı bulabilmektedirler. Lisanslı sporcu öğrenciler , spor hocalar tarafından kürek, masa tenisi, basketbol, yüzme, voleybol, futbol ve çeşitli spor dallarında yerel ve ulusal karşılaşmalara hazırlanmaktadır.
Sağlık Hizmetleri
Üniversite Sağlık Merkezleri Üsküdar ve Eminönü olmak üzere iki bölümden oluşmakta olup acil müdahale odası, poliklinik hizmetleri, 5 yataklı revir ve Biyokimya laboratuarı mevcuttur. Merkezlerde tam zamanlı 1 doktor ve 4 hemşire görev yapmakta ve sağlık hizmetleri akşam okulu öğrencileri çıkış saatine kadar vardiyalı devam etmektedir.
Merkeze bağlı Biyokimya laboratuarında tüm biyokimya tetkikleri, tam kan sayımı ve idrar tetkikleri yapılmaktadır. Merkez ve bağlı birimlerinde hastane şartları gerektirmeyen tüm müdahale ve bakımlar uygulanmakta, hastane şartları gerektiren durumlarda ise acil yaklaşım uygulandıktan sonra hastanın tam donanımlı en yakın kuruluşa emin bir şekilde sevki sağlanmaktadır.
Merkezlerde ayrıca öğrencilere ve çalışanlara bulaşıcı hastalıklar ve toplum sağlığı konularında eğitim verilerek sağlık danışmanlığı yapılmaktadır.
Kütüphane
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Üsküdar ve Eminönü Kütüphanelerinde 17400 kitap, 328 süreli yayın, 522 kitap dışı materyal (CD-ROM, Video-Kaset, Audio-Kaset, Disket) ile İstanbul Ticaret Üniversitesi kendi öğrenci, öğretim üyeleri, dışardan; akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kullanımına açık olan bir bilgi merkezidir. Kütüphanede bulunan yayınlar Türkçe ve İngilizce dillerinde olup, kapsamları üniversitenin eğitim politikalarını ve bilimsel araştırmaları destekleyici niteliktedir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi, Üniversitede verilen eğitim-öğretimi bilgi yönünden destekleyen çağdaş teknolojiyle donatılmış, baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojiye uyum sağlamak ve önde gelen kütüphaneler arasında yer almak için gerekli altyapıyı oluşturmuştur.
Adres:
MERKEZ - EMİNÖNÜ KAMPÜSÜ
Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 84 34378 Eminönü - İSTANBUL
Telefon: 0212 - 511 41 50 (30 Hat) Fax: 0212 - 511 41 88