İstanbul Beykent Üniversitesi
1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi'nde 4 fakülte, 14 bölüm, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu ve 2 enstitü bulunmaktadır.
Kuruluş: 1996
Adresi: Beykent üniversitesi E-5 yol ayrımı 34900 Beylikdüzü İstanbul
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Tel: 0(212) 872 64 32 (8hat)
Öğrenci Sayısı: 2500
Eğitim Dili: İngilizce
Tarihçe:
Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı, 1996'da Adem Çelik tarafından kurulmuştur. Bu vakfa ait olan Beykent Üniversitesi 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı yasayla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi'nde bugün 4 fakülte, 12 bölüm, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 1 Meslek Yüksek Okulu ve 2 enstitüde eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Bugün Beykent Üniversitesi yaklaşık %22'si burslu olmak üzere, toplam 2500 öğrencisi, seçkin akademik kadrosu, dünya standartlarında teknik donanım ve uygulama alanı ile ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyebilen farklı bir kurum olarak varlığını sürdürmektir.
Fakülteler:
Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik -Bilgisayar Bölümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Güzel Sanatlar Fakültesi
Grafik Tasarım Bölümü
Oyunculuk Bölümü
Sinema-Televizyon Bölümü
Tekstil Tasarım Bölümü
İletişim Tasarım Bölümü
Mühendislik -Mimarlık Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Mimarlık Bölümü
İç Mimarlık Bölümü
İktisadi -İdari Bilimler Fakültesi
Uluslararası Ticaret Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
İşletme Bölümü
Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu
İşletme bölümü
Pazarlama Bölümü
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümü
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü
Radyo-Televizyon Programcılığı Bölümü
Adresler:
Beykent Merkez Kampüsü
Beylikdüzü, Gürpınar E-5 Yol Ayrımı,
Beykent 34500, Büyükçekmece, İstanbul
Tel: (0212) 872 64 32 ( PBX )
Faks: (0212) 872 24 89 - (0212) 872 11 09
Ortaköy Eğitim Merkezi
Dereboyu Cad. No:94/B Ortaköy, İstanbul
Tel: (0212) 327 49 63
Faks: (0212) 327 49 67
Taksim Eğitim Merkezi
Sıraselviler Cad. No:111
34437 Taksim, İstanbul
1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi'nde 4 fakülte, 14 bölüm, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu ve 2 enstitü bulunmaktadır.
Bugün Beykent Üniversitesi 136 'sı burslu olmak üzere, toplam 2500 öğrencisi, seçkin akademik kadrosu ile varlığını sürdürmektir.
Üniversite bünyesinde kız ve erkek öğrenciler için (yaklaşık 450 ögrenci kapasiteli)yurtlar mevcuttur.Diğer yurtlar için:Yurtlar/İstanbul
Yemek
Öğrenciler yemek ihtiyacını kampüsteki yemekhane ve kafeteryalardan giderebilmektedirler.
Üniversite kontenjaninin yüzde on u burslu ögrenciler icin ayrılmaktadır.Yalnız burslar sadece öğretim ücreti olarak verilmektedir.Diğer burslar için:Burslar/İstanbul
Bilgisayar
Üniversitenin teknolojik gelişmesini sağlamak için Bilgi İşlem Dairesi oluşturulmuştur. Bilgi İşlem Daire Başkanlığının amacı; gelişmiş ve çağdaş bilgisayar hizmetlerinden tüm öğrencilerin, akademik ve idari personelin en yüksek derecede faydalanabilmelerini sağlamak, bunun için gerekli bilgisayar alt yapısını kurmak, sürekli gelişim ve yenilenme çalışmalarını yürütmek, eğitim, seminer ve konferans gibi faaliyetlerle kullanıcılarda İnternet kültürünün oluşmasını sağlamaktır Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, üniversite bünyesinde, 124 tanesi laboratuar ve kütüphanede ögrenci kullanımına açık olmak üzere 250'ya yakın bilgisayara servis ve destek vermektedir. Ulaknet üzerinden İnternet erişimine sahiptir.. Laboratuvarlarin dışında kütüphanedeki bilgisayarlar da öğrencilere bilgisayar/İnternet olanağı sunmaktadır.
Öğrencilere üniversite bünyesinde sağlık hizmeti sunulmaktadır.Üniversite kampüsü içerisinde bu amaca yönelik bir klinik bulunmaktadır.
Üniversiteye ulaşım ise İstanbul’un her semtinden kalkan servisler aracılığıyla sağlanmaktadır.
Sağlık
Üniversitede öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgilenmesi için donanımlı bir sağlık merkezi bulunuyor. Bunun yanı sıra öğrencilerin yaşayabilecekleri duygusal ve sosyal sorunlarda yardımcı olabilecek bir Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimi bulunuyor.
Yurtlar
Üniversitenin kampüs alanı içinde bulunan yurtlarda okulun kontenjan kapasitesine göre öğrencilerin barınma ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeterli düzenleme yapılmıştır.
Spor
Beykent Üniversitesi'nde öğrencilerin kullanımına yönelik kapalı spor salonu, olimpik ölçülerde bir yüzme havuzu ve açık mini bir futbol sahası bulunmaktadır. Bu tesislerden yararlanmak için okulun Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından önceden randevu almak gereklidir.
Kültürel ve Sosyal Olanaklar
Üniversite'de öğrenciler diledikleri alanlarda kulüp çalışmaları yapabilirler, bu amaçla mevcut kulüplere katılmanın yanı sıra, kendi kulüplerini de kurabilirler. Üniversitenin etkin olan öğrenci kulüp ve topluluklarından bazıları şunlardır:Tiyatro Klübü, Dans Klübü, Havacılık Klübü. Ayrıca okulun kütüphanesinde yönetimin belirlediği saatlerde çalışabilir ve kitaplardan yararlanabilirsiniz.
Ulaşım
Üniversite de İstanbul'un her semtinden öğrencilerin ulaşımını sağlayabilecek servis ağı bulunmaktadır. Ayrıca merkezi semtlerden kalkan toplu taşıma araçları ile rahat bir şekilde de okula ulaşabilirsiniz
Burslar
Üniversite de aşağıdaki koşulları yerine getiren öğrencilere burs sağlanır; ÖSS sonucu Merkezi Yerleştirme ile ÖSYM tarafından burslu programlarımıza yerleştirilerek kesin kayıt yaptıran öğrenciler tam bursludur. Bu burs sadece öğrenim ücretini kapsar.
Başarılı olan, öğrenci etkinliklerinde aktif olarak yer alan ve ekonomik durumunu gerekçe göstererek başvuran öğrencilere 10 ay süreyle burs verilebilir.
2003 ÖSS'de alanındaki puan türünde (Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlıklı ve Dil) ilk %5'e giren, üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, öğrenimleri süresince aylık 100 ABD Doları karşılığı Türk Lirası başarı bursu verilir. Ayrıca bu öğrencilere öğrenimleri süresince yurt olanağı sağlanır.