Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
İstanbul Sabancı Üniversitesi Ybanner İstanbul Sabancı Üniversitesi 2cznnm

İstanbul Sabancı Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

İstanbul Sabancı Üniversitesi Empty
MesajKonu: İstanbul Sabancı Üniversitesi   İstanbul Sabancı Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:47 am

Sabancı Üniversitesi Kampüsü, şehir merkezine 40km uzaklıkta Orhanlı -Tuzla'da 1.360.000 metrekare alanda kuruludur.

Kuruluş Tarihi: 1994
Adresi: Sabanci Universitesi, Orhanli - Tuzla, 34956 Istanbul
Tel: +90 216 483 90 00

Partner Üniversiteler:
Ögrenci Dernekleri:
Eğitim Dili: Türkçe-İngilizce

Tarihçe
Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) önderliğinde, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş kararını 1994 yılında aldı. Ağustos 1995'te, 22 değişik ülkeden, çeşitli üniversite, bilim merkezi ve disiplinlere mensup 50'nin üzerinde bilim adamı, araştırmacı, öğrenci ve işadamı İstanbul'da düzenlenen arama konferansında biraraya geldi. Konferans salonunda, İstanbul'da kurulacak bir dünya üniversitesinin felsefesi oluşturuldu: "Birlikte yaratmak ve geliştirmek". Bu konferansı, öğrenci eğilimleri araştırmaları ile desteklenen tasarım komitelerinin çalışmaları ve oluşan akademik programlar izledi. Sabancı Üniversitesi'nin temel atma töreni 31 Temmuz 1997'de gerçekleşti. Üniversite, Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başladı.

Kampüs

Fakülteler ve Bölümler
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları
Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği
Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Mikroelektronik Mühendisliği
Telekomünikasyon Mühendisliği
Üretim Sistemleri Mühendisliği

Sanat ve Sosyal Bilimler Programları
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Kültürel Etütler
Toplumsal ve Siyasal Bilimler

Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları
Ekonomi
Yönetim Bilimleri

Yemek
Kampus içinde yer alan Üniversite Merkezi'nde 900 kişi kapasiteli bir ana yemek salonu ve biri Üniversite Merkezi'nde diğeri de yurtlarda olmak üzere iki cafe hizmet vermektedir. Bu mekânlar -öğrencisiyle, rektörüyle, öğretim üyesiyle, idari personeliyle- kampüste bulunan herkesin biraraya gelerek kaynaştığı ortamlardır. Seçimi kolaylaştırabilmek amacıyla her gün üniversitenin iç web sayfasında günün mönüsü duyurulmaktadır. Ayrıca çeşitli yerlerde bulunan makinalardan 24 saat boyunca sandviç, çikolata, sıcak ve soğuk içecekler temin edilebilmektedir.

Sağlık
Doktor, hemşire ve tam teşekküllü bir ambulansı bünyesinde hazır bulunduran, teşhis, tedavi ve cerrahi müdahale ehliyetine sahip Sabancı Üniversitesi Sağlık Merkezi, kampus içerisinde haftanın 7 günü, günün 24 saati hizmet vermektedir.

Yurtlar
Yurt odaları, 2 ve 4 kişilik odalar halindedir. Öğrencilerin -aynı odada bulunsalar bile- birbirlerini rahatsız etmeksizin istedikleri zaman ders çalışabilecekleri, istedikleri zaman uyuyabilecekleri biçimde tasarlanmıştır . Yurt odalarının tümünde duş, dolaplar, her bir öğrenci için de ayrı telefon bulunmaktadır. Öğrenciler kendi özel eşyaları için yurt binalarındaki çamaşır odalarında bulunan tam otomatik yıkama ve kurutma ünitelerinden ücretsiz olarak yararlanarak bu odalarda çamaşırlarını ütüleme imkanına sahipler.

Spor Olanakları
Kampus'ta ,sahalarından biri tenis kortu diğeri basketbol sahası olarak kullanılan, gerektiğinde her iki sahası da basketbol, tenis veya voleybol sahasına dönüştürülebilen çok amaçlı bir spor salonu bulunmaktadır. Ayrıca, basketbol, voleybol ve futbol sporlarının ışıklandırma imkanıyla gece - gündüz kullanılabildiği açık sahalar da öğrenci yurtlarının yakınında hizmet vermektedir. Açık ve kapalı spor sahalarının yanı sıra haftanın yedi günü öğrenci ve çalışanlarımızın kullanımına açık bir kondisyon salonu ve masa tenisi odaları da yurtlar bölgesindeki ihtiyaçları karşılamaktadır.

Kampusumuzda UEFA standartlarında ve sulamalı çim zemine sahip bir futbol sahası mevcuttur. Bunlara ek olarak, Kampus'ta artan öğrenci sayısına paralel olarak tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları gibi açık alanlar planlanmakta; önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi düşünülen ve bünyesinde basketbol, voleybol, hentbol, squash, vücut geliştirme, masa tenisi, bilardo ve aerobic sporlarının yapılabileceği çok kapsamlı bir spor merkezinin inşaatı da büyük bir hızla tamamlanmaktadır.

Kültürel ve Sosyal Etkinlikler
Birlikte yaratmak ve geliştirmek" felsefesi doğrultusunda sosyal ve kültürel yaşam öğrenci ve çalışanlar tarafından şekilendiriliyor. Bu amaçla öğrenci ve çalışanlar tarafından 40'a yakın kulüp oluşturulmuştur. Kulüplerin sayısı ve ilgi alanları yeni öğrencilerin katılımı ve yaratıcılığıyla artacaktır. Ayrıca Üniversite'nin sahip olduğu Bilgi Merkezi ,eğitim, öğretim ve araştırma programlarını desteklemek; öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanların her tür ve her ortamdaki bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak; ulusal ve uluslararası ölçekte bilgi birikimi, kullanımı ve transferine destek olmayı amaçlamaktadır.

Ulaşım
Sabancı Üniversitesi'ne günün belirli saatlerinde, kampus ile Kadıköy ve Taksim arasında karşılıklı işleyen servis araçları ile ulaşım sağlanmaktadır. Kadıköy otobüs servisleri Rıhtım Caddesi'ndeki Uludağ Otobüs terminalinin önünden hareket eder. Bazı servisler İçerenköy Carrefour'dan yolcu alıp kampusa ulaşır. Taksim otobüs servisleri Atatürk Kültür Merkezi yakınındaki Hakiki Koç Otobüs terminalinin önünden hareket eder. Haftaiçi Taksim'den 21.00'de kalkan bu servisler, sadece Cuma günleri 17.00'de kalkar. 7.30, 8.30 ve 11.45 Taksim otobüs servisleri Levent'de bulunan Sabancı Center üzerinden kampusa ulaşır.

Burslar
Sabancı Üniversitesi'nde 2003-2004 Akademik Yılı'nda uygulanacak burslar, "Onur Bursu" ve "Başarı Bursu" adı altında iki ana grupta toplanmaktadır. Ayrıca ÖSS'de derece yaparak burslu programlarımıza yerleştirilen öğrencilere aşağıda açıklanan koşullarda "Üstün Başarı Ödülü" verilecektir. Böylece, Sabancı Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında burslu öğrenci oranı en yüksek üniversite olma özelliğini korumaya devam edecek. 2003'te yerleştirilecek öğrencilerle birlikte, üniversitenin toplam öğrenci sayısının %53'ü burslu öğrenim görüyor olacak. Burslu öğrenim görmeye hak kazanmak için, tercih formunda burslu programlara ait ilgili kodların belirtilmesi ve ÖSYM tarafından bu programlara yerleştirilmek gerekir.

Yıllık Ücretler
Sabancı Üniversitesi 2003-2004 Akademik yılında yeni giren adaylar için eğitim ücretleri 10.500 Dolardır. Ödemeler iki taksit halinde güz ve bahar dönemi olarak alınır. İlk ödeme olan 5250 Dolar, isteyenler için Eylül, Ekim ve Kasım aylarında olmak üzre üç eşit taksite bölünebilir. Ayrıca her öğrenci için 300 dolar yıllık teknoloji ücreti alınır.
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İstanbul Üniversitesi
» İstanbul Koç Üniversitesi
» İstanbul Boğaziçi Üniversitesi
» İstanbul Marmara Üniversitesi
» İstanbul Ticaret Üniversitesi