Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
İstanbul Koç Üniversitesi Ybanner İstanbul Koç Üniversitesi 2cznnm

İstanbul Koç Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

İstanbul Koç Üniversitesi Empty
MesajKonu: İstanbul Koç Üniversitesi   İstanbul Koç Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:43 am

Her 3 öğrenciye 1 bilgisayar düşecek şekilde planlanmış laboratuvarlar bulunmaktadır...

Fakülteler:
Fen-İnsani Bilimler ve Edebiyat
Hukuk
İktisadi ve İdari Bilimler

Barınma:
Yurt kapasitesi 1050 kişidir. 1-2-3 kişilik yurtlarda ücretler dönemlik $1400-$1040-$800’dür. Henry Ford Yurdu’nda 2 kişilik oda dönemlik $1200, iki odalı daire tipi birimlerde dönemlik $1040’tır. (Fiyatlara KDV Dahildir)

Yemek:
2 adet büfe, 1 kafeterya bulunmaktadır. 14 çeşit tabldot ürün sunan yemekhanede 4 çeşit tabldotun fiyatı 3.300.000 TL.’dir. Tabldot seçeneklerinin dışında isteyenler için “a la carte” ve “salata büfesi” de mevcuttur. Kampüste bir de Migros bulunmaktadır.

Internet:
Üniversitenin Rumeli Feneri Kampüsü’nde kendine ait 5.64 Mbps kapasiteli internet bağlantısı vardır. Ayrıca Ulakbim ağından da yararlanılmaktadır.

Sağlık:
Kampüs içinde sağlık sorunuyla karşılaşan öğrencilere hizmet vermek amacıyla ilk tanı, tedavi ve acil durumlarda ilk yardım yapan 24 saat açık bir Sağlık Merkezi vardır. Sağlık Merkezi’nde bir acil ünitesi, kısa süreli gözetim amaçlı yatışlar için yataklı servis, birinci basamakta tanıya yönelik tetkikler için bir laboratuvar ve poliklinikler yer almaktadır. 1 doktor, 9 sağlık personeli ve 1 ambulans vardır.

Ulaşım:
Sarıyer ile kampüs arasında shuttle bulunmaktadır. Sarıyer’e deniz otobüsü, otobüs ve minibüs ile ulaşım imkanı vardır. Sarıyer’den kampüse otobüs de bulunmaktadır. Ayrıca özel bir firmada şehirdeki değişik noktalara öğrenci servisi vermektedir.

Burs:
Koç Üniversitesi’nde üç tür burs vardır:

Karşılıksız Başarı Bursu:
Üniversitenin burslu programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilere sağlanır. Bu bursla öğrencinin eğitim ücreti (2002-2003 yılı için Mühendislik Fakültesi 11.500 Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası, diğer Fakülteler 11.000 Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası, Sağlık Yüksek Okulu 3.000 Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası olan eğitim ücretlerine KDV dahildir) ve eğitim yılı (10 ay) içindeki beslenme, yurt ve yol giderlerinin Rumelifeneri kampüsündeki öğrenciler için 125 ABD Doları karşılığı Türk Lirası’na kadar olan kısmı karşılanır. Ayrıca Başarı Burslu öğrenciler Yurt Burs’u için Burs Komitesi’ne başvurabilirler.Yaklaşık her üç öğrencimizden biri karşılıksız burslu olarak üniversitemize devam etmektedir.

Karşılıklı Burs:
Sadece Sağlık Yüksek Okulu’nda dört yıllık Hemşirelik Burslu Lisans Programı’na uygulanır. Burslu okudukları her yıl karşılığında öğrencilerin, Amerikan Hastanesi’nde bir yıl mecburi hizmetleri olacaktır. Sağlık Yüksek Okulu Burslu Hemşirelik Programı öğrencileri “çalışma-yemek” programı kapsamında okulda haftada 10 saat çalışma karşılığında yemek ve cep harçlıklarına katkıda bulunabilirler.

İhtiyaç Bursu:
Ünivesitemize burssuz olarak yerleştirilen öğrencilerin eğitim masraflarını kendilerinin karşılaması ana ilkedir. Ancak ailelerinin durumunda ciddi bir mali değişiklik olduğu takdirde, öğrenciye Burs Komitesi’nce çok sınırlı miktarda tam veya kismi burslar verilebilir. Genelde bu tür burs, Üniversite içindeki çeşitli birimlerde çalışma olanakları sağlanarak verilmektedir. Üniversite’ye yeni giren öğrenciler ilk yıllarını tamamlamadan ihtiyaç burslarından yararlanamazlar.
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İstanbul Üniversitesi
» İstanbul Beykent Üniversitesi
» İstanbul Doğuş Üniversitesi
» İstanbul Haliç Üniversitesi
» İstanbul Arel Üniversitesi