web |
|
| İstanbul Okan Üniversitesi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Holyone Yönetici
Mesaj Sayısı : 3850 Paylaşım Gücü : 9917 Rep Point : 106 Kayıt tarihi : 25/02/09 Yaş : 31
| Konu: İstanbul Okan Üniversitesi Cuma Tem. 31, 2009 7:37 am | |
| İstanbul Okan Üniversitesi
Üniversitenin eğitim-öğretim dili Türkçe’dir. Yükseköğretim Kurulunca yabancı dilde eğitim-öğretim yapılmasına izin verilen programlarda bir yıl süre ile zorunlu yabancı dil hazırlık programı uygulanır.
İstanbul: Tel : 0 216 452 42 12 Dahili : 125-126 Faks : 0 216 452 39 00
EĞİTİM ÖĞRETİM Üniversitenin eğitim-öğretim dili Türkçe’dir. Yükseköğretim Kurulunca yabancı dilde eğitim-öğretim yapılmasına izin verilen programlarda bir yıl süre ile zorunlu yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programında geçen süre genel öğrenim süresi dışındadır.
Üniversitenin herhangi bir ön lisans veya lisans programına kaydolan öğrenciler, ilgili yabancı dilde yeterlik sınavına alınırlar. Bu sınavda başarı gösteren öğrencilerle, sınav tarihinden geriye doğru iki takvim yılı içinde eşdeğerliliği senatoca kabul edilen bir ulusal ya da uluslararası yabancı dil sınavında başarılı olduğunu belgeleyen öğrenciler yabancı dil yeterlik sınavından ve hazırlık programından muaf tutulurlar.
Yabancı dil yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrenciler, bir yıl süreli hazırlık programına devam ederler. Hazırlık programı sonunda da başarılı olamayan öğrenciler bu programda devam koşulunu yerine getirmek kaydıyla ön lisans ya da lisans öğrenimlerine devam ederler. Ancak mezun olabilmeleri için hazırlık programını başarma koşullarını yerine getirmek zorundadırlar.
Kayıt İçin Gerekli Belgeler :
1- Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi 2- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz) 3- Nüfus Cüzdanının onaylı örneği 4- İkametgahı ile ilgili beyanı 5- Askerlik çağına gelmiş ve daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge 6- 12 Adet 4,5cm x 6 cm boyutunda fotograf (fotograflar son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır, poloroid veya fotokopi resim kabul edilmez.) 7- Öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir belge, Savcılıktan alınan sabıka kayıt belgesi,
BURSLAR:
Okan Üniversitesi’nin Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar yalnızca öğretim ücretini kapsamaktadır. Öğrenci başarılı olduğu sürece bursu devam eder. Bu burslar hazırlık programında geçirilecek olan süreyi de kapsar.
Ayrıca, Okan Üniversitesine yerleştirilen ve yerleştirildiği puan türünde ilk 100’e giren öğrencilere öğrenim ücretinden muafiyet yanında dokuz ay süreyle aylık 500 milyon TL, ilk 101-500’e giren öğrencilere 400 milyon TL, 501-1000 arasına giren öğrencilere 300 milyon TL. Mütevelli Heyetçe Onur Bursu olarak verilir. Sanat, kültür veya spor alanında Okan Üniversitesini başarıyla temsil eden öğrencilere Mütevelli Heyetçe belirlenen tutar ve sayıda Sanat, Kültür ve Spor Bursu verilir. Hiçbir burstan yararlanamayan ve genel not ortalaması (hazırlık sınıfı hariç ) 3.50’nin üzerinde olan lisans programı öğrencilerine Mütevelli Heyetçe belirlenen tutar ve sayıda Başarı Bursu verilir. Okan Üniversitesinde öğrenim görmeye hak kazanan Eğitimciler ile bunların eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 indirim sağlanır. Burslar karşılıksızdır. Okan Üniversitesinde çağdaş kıyafet zorunluluğu vardır.
2004-2005 ÖĞRETİM BÖLÜMLERi
Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Mütercim Tercümanlık (İngilizce)(Burslu) Mütercim Tercümanlık (Almanca) Mütercim Tercümanlık (Almanca)(Burslu) Mütercim Tercümanlık (Rusça) Mütercim Tercümanlık (Rusça)(Burslu) Psikoloji Psikoloji (Burslu) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme İşletme (Burslu) Uluslararası Ticaret Uluslararası Ticaret (Burslu) Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu
Turizm ve Otelcilik Turizm ve Otelcilik(Burslu)
YÖK’TEN ONAY ALINMASI HALİNDE 2004-2005 ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜMLER
Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi (Burslu)
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Halkla İlişkiler(Burslu) İletişim Tasarımı İletişim Tasarımı (Burslu)
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği(Burslu) İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği(Burslu)
Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık İç Mimarlık (Burslu) Moda ve Tekstil Tasarımı Moda ve Tekstil Tasarımı (Burslu)
Kütüphane Okan Üniversitesi Kütüphanesi, üniversitemizin gelişmesine paralel olarak esnek bir yapıya sahip olup,üniversitemizin açtığı programlar doğrultusunda, sürekli gelişerek hizmet vermeyi hedeflemektedir.Kütüphanemizde yapılacak olan kataloglama, sınıflama, ödünç verme, kayıt tarama vb. işlemler bir kütüphane yazılımıyla bilgisayar üzerinden yapılmaktadır.
Okan Üniversitesi Kütüphanesinde, kataloglama sistemi olarak tüm dünyada uygulanan “AACCR2” düzeyi, sınıflama sistemi olarak da “Dewey Decimal Classification System” uygulanmaktadır. Kullanılacak olan kataloglama ve sınıflama sistemi “MARC” formatına uygun bir kütüphane otomasyonu yazılımı ile desteklenmektedir.
Spor
Basketbol
Okan Üniversitesi Basketbol Kulübü öğrencilerimiz tarafından kurulmuş olup antrenör eşliğinde sportif faaliyetlerini sürdürmektedir.
Tenis Tenis oynayan ve öğrenmek isteyen öğrencilerimize hizmet veren iki toprak kort sosyal tesislerimiz içinde yer almaktadır.
Tenis öğrenme ile ilgili organizasyonu üniversitemiz işletme kulübü gerçekleştirmektedir. | |
| | | Holyone Yönetici
Mesaj Sayısı : 3850 Paylaşım Gücü : 9917 Rep Point : 106 Kayıt tarihi : 25/02/09 Yaş : 31
| Konu: Geri: İstanbul Okan Üniversitesi Cuma Tem. 31, 2009 7:38 am | |
| En cok sorulan Sorular:
Dikey geçişle öğrenci alıyor musunuz?
- Üniversite içinden ya da diğer yükseköğretim kurumlarından yapılacak dikey geçişlerde, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan ilgili yönetmelik hükümleri uygulanır.
Yurt imkanı var mı?
- Yurt imkanı henüz bulunmamakla birlikte öğrencilerimize ev bulma konusunda öğrenci işleri tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Servis imkanı var mı ? Güzergahlar nasıl belirleniyor, ücretler ve ödeme şekli nasıldır?
- Talep doğrultusunda servis imkanı olacaktır. Ücretler güzergah ve koşullar doğrultusunda makul bir şekilde düzenlenecektir.
Ek kontenjan ile öğrenci alınacak mı?
- Ek kontenjanla Üniversitemiz de boş kontenjanı kalan bölümlere öğrenci alınacaktır. Ayrıca Bilgisayar, Endüstri, İnşaat Mühendislikleri ve Almanca Mütercim Tercümanlık, Rusça Mütercim Tecümanlık ve Uluslararası Ticaret Bölümlerinin açılması için çalışmalar yapılmaktadır.
Üniversitenize kayıtlı öğrenci olmak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
- 2004 ÖSS sınavına girmiş olmak ve tercih yaparak ÖSYM tarafından Üniversitemiz programlarından istediğinize yerleştirilmiş olmanız, kayıt tarihlerinde kesin kaydınızı yaptırmış olmanız gerekmektedir.
Bölümlerin ücretleri ne kadardır?Ödeme şekli nasıldır? Peşin ödemelerde indirim mümkün mü?
- Okan Üniversitesi’nde eğitim ücretlidir. 2004-2005 ders yılında öğretim ücreti İngilizce Hazırlık sınıfı ve Yüksekokulun, Turizm ve Otelcilik programı için yıllık 4000 ABD Doları, tüm lisans programları için yıllık 6000 ABD Doları karşılığı Türk lirasıdır, ücrete KDV dahil değildir(KDV %8’dir). Bu ücret 4 eşit taksitle alınır. Bu ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, geri kalan kısmı Aralık, Şubat ve Nisan aylarının ilk haftası içinde ödeme tarihindeki TC. Merkez Bankası efektif satış kurundan hesaplanarak öğrenci tarafından ödenir.
Öğretmen çocuklarına ve eğitimcilere indirim uygulanıyor mu? Oran nedir?
- Öğretmen ve eğitimcilere bunların eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 indirim yapılmaktadır.
Asker, şehit çocuklarına indirim uygulanıyor mu? Oran nedir?
- Asker, şehit çocukları için indirimimiz mevcut değildir.
Kardeş indirimi var mı? Oran nedir?
- Talep doğrultusunda gerçekleştirilebilir.
Ne tür burslar var? Kimler yararlanabilir?
- Okan Üniversitesi’nin Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar yalnızca öğretim ücretini kapsamaktadır. Öğrenci başarılı olduğu sürece bursu devam eder. Bu burslar hazırlık programında geçirilecek olan süreyi de kapsar.
Ayrıca, Okan Üniversitesine yerleştirilen ve yerleştirildiği puan türünde ilk 100’e giren öğrencilere öğrenim ücretinden muafiyet yanında dokuz ay süreyle aylık 500 milyon TL, ilk 101-500’e giren öğrencilere 400 milyon TL, 501-1000 arasına giren öğrencilere 300 milyon TL. Mütevelli Heyetçe Onur Bursu olarak verilir. Sanat, kültür veya spor alanında Okan Üniversitesini başarıyla temsil eden öğrencilere Mütevelli Heyetçe belirlenen tutar ve sayıda Sanat, Kültür ve Spor Bursu verilir. Hiçbir burstan yararlanamayan ve genel not ortalaması (hazırlık sınıfı hariç ) 3.50’nin üzerinde olan lisans programı öğrencilerine Mütevelli Heyetçe belirlenen tutar ve sayıda Başarı Bursu verilir. Okan Üniversitesinde öğrenim görmeye hak kazanan Eğitimciler ile bunların eş ve çocuklarına lisans ve lisansüstü öğrenim ücretlerinde %10 indirim sağlanır. Burslar karşılıksızdır. Okan Üniversitesinde çağdaş kıyafet zorunluluğu vardır. | |
| | | Holyone Yönetici
| Konu: Geri: İstanbul Okan Üniversitesi Cuma Tem. 31, 2009 7:39 am | |
| Eğitim diliniz nedir? Derslerin yüzde kaçı ingilizce olarak devam ettiriliyor?
- Üniversitemizde İngilizce destekli eğitim verilmektedir. Teknik ve mevzuata dayalı dersler Türkçe diğer dersler gerektiği oranda İngilizce verilecektir.
İngilizce dışında ek dil eğitimi var mı?
- Seçmeli olarak mevcut. Rusça , Almanca vb.
Hazırlık okumak zorunlu mu, hazırlık okulunun sistemi hakkında bilgi verir misiniz?
- Üniversitemizde bir yıl süreli zorunlu hazırlık Programı uygulanır. ÖSYM tarafından üniversitemize yerleştirilen öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırdıktan sonra İngilizce Yeterlik Sınavına tabi tutulur bu sınavda başarılı olanlar fakülteden ders almaya başlarlar, başarısız olanlar ise seviyelerine göre İngilizce Hazırlık Sınıfın da derslere devam ederler. Bir yılın sonunda hazırlık sınıfında başarısız olanlar ikinci yıl fakülteden ders almaya başlarlar ancak İngilizce’den mezun olana kadar sorumludurlar bu süre içinde Üniversitemiz tarafından açılacak muafiyet sınavlarında başarılı olmak zorundadırlar.
Üniversitenizin Hazırlık sınıfını atlamak için yaptığı ingilizce yeterlik sınavı dışında hangi sınavlar kabul ediliyor, başarı oranının ne olması gerekiyor?
Öğretim yılı başında verilen İngilizce Yeterlik Sınavını başaranlar veya Üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği (son iki yılda almış olmak koşuluyla ) TOEFL,CAE,IELTS,FCE,CPE sınavlarının birinden başarılı olduğunu kanıtlayanlar hazırlık programından muaf olup doğrudan bölüme kayıt yaptırabilirler.
Hangi Üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimleri kabul ediliyor?
- Herhangi bir Üniversitenin hazırlık sınıfında eğitim görerek başarılı olduğunu kanıtlayanlar hazırlık sınıfından muaf tutulurlar.
Özel (Misafir) öğrenci alımı düşünülüyor mu?
- Sadece hazırlık Programına (Dilekçe ile başvurulur) dersler başlayacağı hafta hazırlık sınıfındaki kontenjana göre kabul edilebilir.
Üniversiteniz ders geçme sistemiyle mi, sınıf geçme sistemiyle eğitim veriyor, not sisteminiz nasıldır?
- Ders geçme ve yarıyıl sistemiyle eğitim veriyor. 100’lük not sistemi.
Üniversitenizin yurt dışında bağlantılı olduğu Üniversiteler var mı?
- Canada British Colombia Üniversitesi ile işbirliği için çalışmalar sürdürülmektedir.
Üniversiteniz de çift ana dal ve yan dal imkanları var mı?
- Evet
Üniversitenize başka üniversitelerden yatay geçişle öğrenci alıyormusunuz, koşulları nelerdir?
- Diğer Yükseköğretim Kurumlarından Üniversiteye bağlı birimlere yapılacak yatay geçişlerde “ Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
Başvurular öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği akademik birimin yönetim kurulunca karara bağlanır ve öğrencinin ders intibakı bölüm yada program yöneticisinin önerisi üzerine ilgili yönetim kurulunca yapılır.
Yatay geçiş yapan öğrencilerin öğrenim sürelerinin hesabında öğrencinin geldiği yükseköğretim kurumunda geçirmiş olduğu süreler de hesaba katılır. Toplam süre yasa ile belirlenen azami süreyi aşamaz.
ÖSYM Sınavına girerek üniversitenin birinci sınıfına kayıt yaptıran öğrencilerin, öğrenime başlayacakları öğretim yılının ilk haftası içinde başvurmaları halinde, son üç takvim yılı içinde önceki yükseköğretim kurumunda başardıkları derslerden ilgili yönetim kurulu kararı ile muaf tutulabilirler. Bu takdirde her 24 kredi saatlik muafiyet için azami öğrenim süresinden bir yarıyıl düşülür.
KOŞULLAR :
1- Yatay geçiş başvuruları yurtiçi veya yurtdışı üniversitelerden -Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından denkliği olmak suretiyle- eşdeğer programlara yapılabilir. 2- Halen öğrenim görmekte olduğu yüksek öğretim kurumunda hazırlık hariç en az bir yarıyıl öğrenim görmüş olmak ve aldığı derslerin tamamını başarmış olmak. 3- Genel not ortalamasının en az %60 olması. 4- Öğrencinin disiplin cezasının bulunmaması .
GEREKLİ BELGELER
1- Öğrencinin isteğini belirtir dilekçe(Başvuracağı Fakülte Dekanlığı’na hitaben). 2- Not belgesi ( Transcript) 3- Transkriptte bulunan derslerin ders içerikleri (Ortak zorunlu dersler hariç) 4- Halen öğrenim görmekte olduğu bölüme yerleştirildiğini gösterir ÖSYS Sonuç Belgesi Fotokopisi 5- Disiplin cezası almadığına dair belge Einstein isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla | |
| | | | İstanbul Okan Üniversitesi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|