Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ybanner Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2cznnm

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Empty
MesajKonu: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi   Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:52 am

20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan...

Bulunduğu Şehir: Burdur
Eğitim Dili : Türkçe
Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Burdur Eğitim Yüksekokulu ve Burdur Meslek Yüksekokulu ile yola çıkılan oluşum, 1992 yılında 3837 sayılı yasa ile kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlanarak devam etmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı olunan süreçte iki birime ilave olarak Burdur Sağlık Yüksekokulu, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ağlasun Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.

01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Veteriner Fakültesi ve yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü de bu oluşuma katılmıştır.

Kütüphane:

Kütüphane; eğitim ,kültür ve hızla ilerleyen bilimsel teknolojinin temel bilgi üretimini, bilgi akışını düzenleyen ve araştırmacılara bu yönde hizmet vermek için kurulmuştur. Üniversite öğrencisine, akademisyen ve idari personeline çağın gerektirdiği teknoloji ile hizmet vermek çabası içerisinde olacaktır. Çünkü bilgi her geçen gün katlanarak büyükmekte ve bilgiyi elinde tutan ülkeler ve üniversiteler dünya genelinde kabul görmektedirler.

Kütüphanenin temeli Kız İlköğretmen Okulu’na dayanmaktadır. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulu çatısı altında hizmet vermiştir. 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’ne Burdur Eğitim Fakültesi olarak bağlanmıştır. Bugüne kadar da Burdur Eğitim Fakültesi çatısı altında hizmet vermiş ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kurulmasıyla merkez kütüphane olarak hizmetini sürdürecektir. Kütüphane bilgi kaynaklarını düzenli olarak kullanıma açık olan ödünç verme ve danışma hizmetinin verildiği 40 kişilik oturma kapasiteli araştırma birimidir..
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mehmet Aurelio
» Mehmet Aslantuğ ( 1962)
» Mehmet Nuri Yılmaz
» Mehmet Rıfat Börekçi
» MEHMET TOPUZ SON NOKTAYI KOYDU