Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ankara Bilkent Üniversitesi Ybanner Ankara Bilkent Üniversitesi 2cznnm

Ankara Bilkent Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

Ankara Bilkent Üniversitesi Empty
MesajKonu: Ankara Bilkent Üniversitesi   Ankara Bilkent Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:45 am

Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğine sahiptir. Öğrencilerine sağladığı modern eğitim imkanları...

Kuruluş : 1984
Adresi : Bilkent Üniversitesi Bilkent/Ankara
Bulunduğu Şehir : Ankara
Tel : 0(312) 290 40 00
Eğitim Dili : İngilizce
Üniversite Türü : Vakıf Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğine sahiptir.Öğrencilerine sağladığı modern eğitim imkanları ve çağdaş eğitim anlayışıyla ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir.Üniversite bünyesinde 7 fakülte ve 5 yüksekokul bulunmaktadır.

Fakülteler:

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
İletişim ve Tasarım
Güzel Sanatlar
Grafik Tasarım
İç Mimarlık ve Çevre Tasarım
Peysaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım

İşletme Fakültesi
İşletme bölümü

İktisadi, İdari ve Sosyal Bölümler Fakültesi
Ekonomi
Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi
Tarih

Eğitim Fakültesi
İngilizce Öğretmenliği
Öğretmen Yetiştirme
TEFL Programı
Eğitim Yönetimi
Beden Eğitimi ve Spor Merkezi

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik / Elektronik mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Arkeoloji ve Sanat Tarihi
Türk Edebiyatı

Hukuk Fakültesi

Fen Fakültesi
Kimya
Matematik
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Fizik

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Müzik
Tiyatro

Yüksekokullar
Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokulu
İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu
Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi Meslek Yüksekokulu
Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Öğrenciler, son derece modern imkanlarla donatılmış, tek, ikişer veya dörder kişilik odalardan oluşan yurtlarda barınabilmektedirler.Bu yurtların kapasitesi 4000 civarındadır.Yurtlarda televizyon seyretme, ders çalışma ve kitap okuma odaları mevcuttur.Öğrencilerin kullanabilecekleri mutfaklar,çamaşır yıkama ve ütü yapma bölümleri de yine yurtların sunduğu imkanlardandır.Öğrenciler yine yurtlardan, kendi bilgisayarlarıyla üniversite üzerinden, internete bağlanabilmektedirler.
Üniversite kampüsünde birçok kafeterya,kantin ve büfeden yemek ihtiyacının giderilmesi amacıyla yararlanılabilmektedir.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversitedeki 4000 in üzerindeki bilgisayar gerencilere sürekli hizmet vermektedir.Üniversitenin oldukça gelişmiş İnternet bağlantı sistemi mevcuttur.Üniversitede bazı dersler video-konferans sistemiyle uydu üzerinden verilmektedir.
Üniversite çok zengin ve modern imkanlara sahip bir kütüphaneyi bünyesinde barındırmaktadır.Kütüphane aracılığıyla, birçok yabancı ve yerli kütüphane üzerinden kaynak taraması yapmak mümkündür.Kütüphanede, müzik dinleme ve video izleme bölümleri de mevcuttur.

Sağlık:

Sağlık hizmetleri, üniversitenin sağlık hizmetleri birimi tarafından verilmektedir.Ayrıca kampüste acil ihtiyaçlara binaen bir eczane mevcuttur.

Sosyal Etkinlikler:

Üniversite öğrencileri, birçok değişik sosyal ve sportif aktiviteye katılabilmektedirler.Kampüste birçok spor salonu vardır.Yine bunların yanında açık basketbol ve voleybol sahaları ile açık ve kapalı tenis kortları öğrencilere çok geniş bir spor imkanı sunmaktadır.
Kampüste, öğrencilerden oluşan bir yayın ekibiyle,faaliyet gösteren bir radyo vardır.Bu radyo FM bandı üzerinden yayın yapmaktadır.

Ulaşım:

Üniversitenin konumu itibariyle hiçbir ulaşım problemi yoktur.Ankara’ nın her yerinden toplu taşıma araçlarıyla üniversiteye ulaşmak mümkündür.

Burslar
Üç tür karşılıksız burs vardır: "Tam Burs," "Başarı Bursu" ve "Yetenek Bursu." ÖSYM Kılavuzu'nda belirtilen burslu programları kazanan öğrenciler tam burslu statüsündedir ve bursları; a) Öğretim ücretini, b) Beslenme masraflarına katkı olarak 9 ay eğitim süresince aylık katkı payını c) Ankara dışından gelen öğrencilerden yurtta kalmak isteyenlerin 2 kişilik odada yurt ücretini kapsar. Başarı bursunu birinci sınıfın sonundan itibaren yüksek düzeyde başarılı olan öğrenciler, bölüm kontenjanlarına göre, alabilirler. Yetenek bursundan ise Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde üstün yetenekli öğrenciler faydalanabilir.
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ankara Üniversitesi
» Ankara Başkent Üniversitesi
» Ankara Çankaya Üniversitesi
» Ankara Gazi Üniversitesi
» Ankara Hacettepe Üniversitesi