Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ankara Çankaya Üniversitesi Ybanner Ankara Çankaya Üniversitesi 2cznnm

Ankara Çankaya Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

Ankara Çankaya Üniversitesi Empty
MesajKonu: Ankara Çankaya Üniversitesi   Ankara Çankaya Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:40 am

Çankaya Üniversitesi, 4 fakülte ve 9 bölümde, hukuk fakültesi dışında İngilizce eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren, Ankara'nın seçkin özel eğitim kurumlarından birisidir.

Kuruluş Tarihi : 1997
Adresi : Öğretmenler cad. No:112/2 Yüzüncü Yıl 06530 Ankara
Bulunduğu Şehir: Ankara
Tel : 0(312)284 45 00
Öğrenci Sayısı : 1900
Eğitim Dili : İngilizce
Üniversite Türü : Vakıf Üniversitesi

Tarihçe:
Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna eklenen 9.7.1997 Tarih ve 4282 Sayılı Kanunla, 4 fakülte, 2 enstitü, 1 meslek yüksekokulu ve 3 araştırma uygulama merkezi ile 1997-1998 öğretim yılında faaliyetine başlamıştır. Eğitim dili, Hukuk Fakültesi dışında, İngilizce'dir. Öğrencilerden yabancı dil bilgisi yeterli olmayanlar 1 yıl süre ile İngilizce Hazırlık Okulu'na devam ederlerç

Çankaya Üniversitesi, 4 fakülte ve 9 bölümde, hukuk fakültesi dışında İngilizce eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren, Ankara'nın seçkin özel eğitim kurumlarından birisidir.

Fakülteler:

Fen - Edebiyat Fakültesi
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Matematik-Bilgisayar Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Uluslararası Ticaret Bölümü
Siyaset Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Bölümü
İç Mimarlık Bölümü
Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Hukuk Fakültesi
Hukuk Bölümü

Çankaya Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Destekli Muhasebe
Uluslararası Ticaret yönetimi

Burslar
Çankaya Üniversitesinin BURSLU programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır.Karşılıksız olan bu burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci Çankaya Üniversitesindeki öğrenimine ve derslere devam ettiği sürece verilir. Çankaya Üniversitesi burslu programlarına yerleştirilen öğrencilerden puan türüne göre Türkiye genelinde ilk 250 içinde yer alanlara ayrıca her yıl 9 ay süre ile ayda 500 ABD Doları karşılığı Türk Lirası, ilk 251-2000 arasında yer alanlara da her yıl 9 ay süre ile ayda 200 ABD Doları karşılığı başarı bursu verilir.Başarı bursu karşılıksızdır ve yıl sonundaki genel ortalaması dört üzerinden ikinin altına düşmediği sürece devam eder.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Üniversitede, bir restorana ve 800 kişilik bir cafe vardır.Öğrenci ve personel yemek ihtiyacını buradan giderebilmektedir.
Üniversitenin kendisine ait yurtları olmamakla birlikte, öğrencilerin barınma probleminin halledilmesine yardımcı olunmaktadır. Önümüzdeki dönemde, 150 kişilik bir kız yurdu hizmete girecektir.

Teknoloji ve Kütüphane

Üniversitedeki tüm birimler İnternet bağlıdır.Ayrıca, İngilizce hazırlık okulundaki bir İnternet cafe üzerinden, günün her saati, öğrenciler ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.
Üniversitede, 2800 metre karelik bir alanda hizmet veren bir modern kütüphane vardır. Bu kütüphaneden de çok amaçlı olarak istifade etmek mümkündür.

Sağlık:

Üniversitede bir sağlık merkezi bulunmaktadır. Burada acil durumlara müdahale edebilmek için, bir doktor ve bir hemşire görev yapmaktadır.

Sosyal Etkinlikler:

Dört adet kapalı spor salonu, bir futbol sahası ve yeterli sayıda tenis masası öğrencilerin spor yapmalarına olanak sağlamaktadır. Ayrıca, ücret karşılığı, yüzme havuzundan ve tenis kortlarından yararlanmakta mümkündür.
1000 kişilik bir konferans salonu, 200 kişilik bir konferans salonu ile 4 adet 100 er kişilik anfiler değişik ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve panelin yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.

Ulaşım:

Öğrenciler ulaşım problemi yaşamamaktadırlar.
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ankara Üniversitesi
» Ankara Gazi Üniversitesi
» Ankara Hacettepe Üniversitesi
» Ankara Atılım Üniversitesi
» Ankara Ufuk Üniversitesi