Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

web

AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ankara Başkent Üniversitesi Ybanner Ankara Başkent Üniversitesi 2cznnm

Ankara Başkent Üniversitesi

YazarMesaj
Holyone
Yönetici
Yönetici
Holyone

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3850
Paylaşım Gücü Paylaşım Gücü : 9917
Rep Point Rep Point : 106
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 25/02/09
Yaş Yaş : 31

Ankara Başkent Üniversitesi Empty
MesajKonu: Ankara Başkent Üniversitesi   Ankara Başkent Üniversitesi EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:46 am

Eğitimini, Ankara - Eskişehir Yolunun 20 km'sinde kurulmuş olan Bağlıca Kampüsünde sürdürmektedir...

Tarihçe:
Ülkemizin nitelikli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı'nın deneyim ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur.1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesi' nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanarak, 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur.

Adres:
Başkent Üniversitesi
Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20.Km
06530 Etimesgut/ANKARA

+90 (312) 234 10 10

Fakülteler ve Bölümler

Eğitim Fakültesi
Bilgisayar Teknolojileri, Öğretim Teknikleri Eğitim Bölümü
İlköğretim Bölümü
Yabancı Diller Eğitim bölümü
Türkçe Eğitim Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
İstatistik ve Bilgisayar bilimler Bölümü
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Grafik Tasarımı Bölümü

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü
Turizm İşletmeciliği Bölümü

İletişim fakültesi
Halkla ilişkiler bölümü
İletişim Tasarım Bölümü
Bilgi ve Belge yönetim Bölümü

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik/ Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü
Sosyal Hizmetler Bölümü
Spor Bilimleri bölümü

Tıp Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Meslek Yüksekokulları
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokul(4 yıllık)
Bankacılık Bölümü
Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü
Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü
Uluslararası Ticaret Bölümü
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
Turizm ve Otelcilik Bölümü
Turizm ve Rehberlik Bölümü

Yemek
Üniversitenin Bağlıca Kampüsü'nde 500 kişilik öğrenci kafeteryası öğrencilerin hizmetine sunulmuş. Ana binalarda ve yurt binası içinde de çeşitli yiyecek yerleri hizmet vermektedir.

Sağlık
Sağlık Hizmetleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığın bünyesinde yer alan Öğrenci Sağlık Merkezi tarafından günde 24 saat kesintisiz olarak verilmektedir. Sağlık Merkezi'nde genel polikliniğin yanısıra diş polikliniği de bulunmaktadır. Merkezin amacı, öğrenimleri süresince öğrencilerin acil tıbbi gereksinmelerini karşılamaktır.Acil tedaviye yönelik ilaç bedellerinin büyük bir kısmı üniversite tarafından karşılanmaktadır.

Yurtlar
Üniversite'nin Bağlıca Kampüsü'nde hizmet veren öğrenci yurtları tek ve çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca özürlü öğrenciler için İki kişilik dört özel oda ayrılmış durumdadır. Bu öğrenciler için özel asansör düzeneği de kurulmuştur.Banyo,lavabo tuvaleti içinde olan yurtlar her türlü konfora sahiptir.

Spor
Üniversitenin Bağlıca Kampüsü'nde yer alan Basketbol , Voleybol, ve Tenis sporlarına uygun olarak düzenlenmiş spor salonu; haftanın yedi günü öğrencilerin kullanımına açık tutulmaktadır. Spor salonundan ayrı olarak, aerobik, ve step merkezi,aletli kondisyon salonu, çok amaçlı açık alan spor tesisi, 4500 ve 5000 m. Koşuların yapılabileceği iki adet yürüyüş ve koşu parkuru ve atletizm pistli çim futbol sahası bulunmaktadır.

Kültürel ve Sosyal Olanaklar
Üniversite'de öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, güzel sanatlarla ilgili faliyetleri izlemelerini, kültürel ve sanatsal faliyetlere katılmalarını temin ve teşvik etmek amacı ile topluluklar kurmalarını ve ilgili faliyetleri düzenler. Okulun geniş kapsamlı bir kütüphanesi de vardır.

Ulaşım
Üniversitede her gün belirli saatlerde otobüsler kampüs-şehir merkezi, şehir merkezi- kampüs arasında öğrencilerin ulaşımını sağlıyor.

Burslar

ÖSYM'nin belirttiği programların "Burslu" ibaresini taşıyan bölümlerine yerleştirilen öğrencilere, mali durumlarına bakılmaksızın burs verilir.Bu burslar sadece öğrenim ücretini kapsar. Burslar İngilizce hazırlık sınıflarını da kapsar. Başkent Üniversitsi'nde ayrıca öğrencilere başarı bursu da verilmektedir.Bu burs öğrencilere üstün başarı gösterdikleri yılı izleyen öğretim yılından geçerli olmak üzre verilir.
http://www.webs-team.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ankara'yı Neden Başkent Yaptım ???
» Ankara Üniversitesi
» Ankara Gazi Üniversitesi
» Ankara Hacettepe Üniversitesi
» Ankara Atılım Üniversitesi