G.Saray teknik direktörü Bülent Korkmaz Hamburg maçı öncesi iddialı konuştu! Kalli'nin Alman ekibini favori görmesini yorumlayan ve eksiklerin bahane olmayacağını kaydeden Korkmaz, "Her anlamda hazırız" dedi! Korkmaz Bursaspor maçındaki kötü futbolu soran gazeteciye ise sert yanıt verdi!
Toplantıda iddialı cümleler sarfeden ve ekibini öven Korkmaz, Hamburg’a saygı duyduklarını ama her anlamda maça hazır olduklarını belirtti.
Korkmaz toplantıda ilk olarak şunları söyledi:“Biz bu maça takım olarak her şeyimizle, fiziksel ve taktiksel anlamda hazırız. Hamburg’a da saygı duyuyoruz. Biliyoruz ki yine Almanya’da bir çok vatandaşımız olacak.. Bu da bizim için büyük avantak. Bu avantajı en iyi şekilde kullanıp, Türkiye’deki kendi saha ve seyircimiz önüne avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz”.
-“PLANLARIMIZ VAR”-
Daha sonra sorulara geçilen basın toplantısında Meira’nın eksikliği hakkındaki yorumu istenen Korkmaz bu konuda konuşurken diğer oyuncularını övdü ve
“Öncelikle tabii ki Meira’ya G.Saray’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Benim için G.Saray’da görev alan her oyuncu değerlidir. Tabii ki sahaya 11’e 11 çıkacağız. Bizim de kendimize göre planlarımız var ve o planları her türlü şartta hazırlayıp sahaya süreceğiz” diye konuştu.
Meira ile ilgili görüşlerini başkan Adnan Polat’ın da bildirdiğini kaydeden Kokmaz; “Benim ve takımımın şuan tek düşüncesi Hamburg maçı. Bu nedenle bu basın toplantısında maçla ilgili sorular olursa daha memnun olurum” dedi.
-KALLİ’YE CEVAP-
Kalli’nin Alman basınında Hamburg’u favori göstermesi hakkındaki görüşü de sorulan Korkmaz bu konuda ise şu yanıtı verdi;
“Ben öncelikle G.Saray futbol takımının teknik direktörüyüm. Sayın Kalli ise kulübün teknik danışmanıdır. Tabii ki herkesin kendine göre düşünceleri olabilir, bu doğaldır. Ama bizim ekip olarak düşüncemizde bu turu geçmek var. Tabii ki Hamburg’u ben ve yardımcılarım seyretti. Ümit Özat’tan da telefonla bilgiler aldık. Biz maça takım ve beyin olarak hazırız.
Takım olarak, yürek ve düşünce olarak oynayan ve oynamayan her oyuncumla, Türkiye ve buradaki tüm vatandaşlarımız için sahada bunu göstereceğiz ve avantajlı bir skorla İstanbul’a döneceğimize inanıyoruz..”
-“HER ŞEKİLDE HAZIRIZ”-
Eksik oyuncuların fazla olması hakkındaki görüşü de istenen Korkmaz bu konuda ise;
“G.Saray forması kiminle temsil edilirse edilsin her zaman kazanmaya oynar. 11 kişi sahaya çıkacağımıza göre buna hazırız demek oluyor. Yanımda olacak yedeklerimle birlikte komple hazırız, bizi televizyonda ve tribünde destekleyen insanlar oldukça da bütünüyle hazırız demektir. Yani her şekilde hazırız” ifadelerini kullandı.
-“MAZERETLERE SIĞINMAM”-
Korkmaz daha sonra şöyle devam etti;
“Ben hayatım boyunca hiçbir mazeretim arkasına sığınmadım. Her zaman ve şimdi de gerçeklerle yüzleşiyorum. Benim için her oyuncu çok değerli ve kalitelidir. Sahaya 11-11 çıkacağımız için hiçbir mazeret gösteremem. Takımım da gösteremez.
-“AVRUPA’DA NASIL OYNAYACAĞIMIZI BİLİYORUZ”-
Korkmaz, basın toplantısında bir gazetecinin G.Saray’ın Bursaspor maçındaki kötü futbolunu hatırlatması üzerine ise; “Peki o zaman ben de size Hamburg’un Mönchengladbach takımıyla yaptığı maç bu maçla aynı şekilde olur mu diye sorarım?” diyerek sert bir yanıt verirken, daha sonra şöyle devam etti;
“Türkiye ligi ile Avrupa farklı. Biz Avrupa’da nasıl oynayacağımızı çok iyi biliyoruz. Konuşmamın başında da söylediğim gibi biz her şekilde hazırız.”
-“BASKIYA ALIŞIĞIM”-
Bülent Korkmaz, bir gazetecinin, taraftarların kendisini Fatih Terim'in veliahtı olarak gördüğünü ve bunun üzerinde baskı yaratıp yaratmadığını sorması üzerine ise;
“Fatih hocama da, Mustafa hocama da saygı duyuyorum. Çok katkıları oldu Türk futboluna. Benim de amacım Türk futboluna katkımın olması ve takımımla başarılı olmak.. Ben futbolcuyken de baskıya alışkındım, o yüzden baskı benim için sorun teşkil etmiyor..” cevabını verdi.
Eksiklere rağmen iddialı konuşmasının nedenini de açıklayan Korkmaz bu konuda ise;
“Sezon boyunca eksik oyuncular, cezalılar, sakatlar olacaktır. Bu normal.. Ama önemli olan takımın bütünlüğü, birlik beraberliğidir. Ben sakat veya cezalı oyuncuma eksik gözüyle bakmıyorum. Yerine oynayacak oyuncularım da iyi performans gösterecektir. Tabii ki olmalarını isterdim ama önemli olan dimdik ayakta kalmak güçlü olmaktır. Bunu oyuncularınıza tavırlarınızla göstermelisiniz. Ben oyuncularıma bunu gösteriyorum. Onlar da bana bunu hissettiriyorlar. Bunu ekibimde de görüyorum ve böyle konuşuyorum. Her zaman güçlü ve ayakta olmak zorundasınız.. Biz de öyle yapıyoruz” yorumunda bulundu.
-“TÜRKLERİN ÇOK OLMASI AVANTAJ”-
Maçta Türk vatandaşlarının fazla olacak olması hakkındaki yorumu da istenen Korkmaz bu konuda ise;
“Biz Almanya’da bir çok statta oynadık ve her oynadığımız şehrin stadında kendi sahamızda gibi oynadık. Yarın da öyle olacaktır. Stadın yarısından çoğu bizim seyircimiz olacaktır. Bu avantaj tabii. Deplasmanda gibi oynamıyorsunuz. Bu avantajı da kullanmak istiyoruz” dedi.
-“TAKIMA SAYGI DUYUYORUZ..”-
Son olarak “Hamburg’da tehlikeli gördüğünüz isimler var mı ve bunlar için takımınıza nasıl bilgi verdiniz” sorusuna ise Korkmaz şu yanıtı verdi;
“Hamburg Almanya’da zirveye oynayan bir takım. Kaliteli oyuncuları olduğunu biliyoruz ve saygı duyuyoruz. İyi oyuncuları var elbette ama isim olarak saymaya gerek yok. Bunları oyuncularımızla paylaşıyoruz. Önemli olan takıma saygı duymak ve biz de öyle yapıyoruz..”