Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları, Milan Baros, Ayhan Akman, Morgan De Sanctis ve Barış Özbek takımın kamp yaptığı Concorde De Luxe Resort Otel’de basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
Basın mensuplarının sorularını ilk olarak Milan Baros cevapladı. Sezon başında adaptasyon sorununu çabuk aştığı yönünde gelen bir soruyu Milan Baros, bazen futbolcuların bu tip sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Ben adaptasyon sorunu yaşamadım. Hem teknik kadroyla, hem de takımla olan uyumdan memnunum” diye cevapladı.
Takımın tek santrfor oynamasının hocanın tercihi olduğunu dile getiren Baros, “Sonuçta önemli olan teknik direktörün kararı. Ben çok fazla gol attım. Ama beklentim benim gollerimden önce takımın şampiyon olması” dedi.
"Oynadığın takımlar göz önüne alındığında en verimli dönemini geçiriyorsun. Bunun sebebi nedir?" sorusuna Baros, “Takım çok kaliteli. Dolayısıyla gol atmak ve başarılı olmak kolay. Bu kaliteli takımla şampiyonluğa ulaşabilecek güçteyiz” diye cevap verdi.
Medyada yer alan Mehmet Yıldız transfer haberleri ile ilgili gelen bir soruyu ise Baros, “Bu sorununu cevabını ben veremem. Teknik kadronun ve kulübün tasarrufundadır” şeklinde cevapladı.
Çek futbolcu son olarak UEFA Kupası ile ilgili olarak, “UEFA Kupası’nı elbette kazanmak istiyoruz. 2005 yılında Liverpool’la favori olmadığımız halde Şampiyonlar Ligi’ni kazandık. Bugün de belki en büyük favori değiliz. Fakat hep beraber UEFA Kupası’na odaklanırsak, neden olmasın” dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını Ayhan Akman cevapladı. Bir basın mensubunun “2001 yılında geldiğin Galatasaray’da her sezon performansını yükseltiyorsun. Kariyerini Galatasaray’da mı noktalayacaksın” şeklindeki sorusunu, Ayhan Akman: “Bu benim 8. sezonum Galatasaray’da. Çok hocayla çalıştım. Sakatlık dışında genelde oynadım. Her sene bir şeyler öğreniyorum Profesyonel anlamda da kendime dikkat ediyorum. Galatasaray'a gelmek/transfer olmak benim için başlangıç olmuştu. Hedefim futbolu burada noktalamak. Üç yıllık mukavelem var. Bunu güzel bir şekilde geçirmek istiyorum” diye cevapladı.
Galatasaray’a geldikten sonra ön libero mevkisinde görev aldığını belirten Ayhan Akman, “Eski oynadığım mevkilerle karşılaştırma yapmam gerekirse; ben her yerde oynayabilirim. Sol kanatta da oynadım. Yapı olarak da sıkıntı yaşamıyorum. Forvete yakın oynamak daha çok keyif veriyor olabilir futbolcuya. Daha çok ön planda oluyorsunuz. Ön libero oynamanın tek dezavantajı bu. Her futbolcu gol pozisyonuna yakın oynarken daha çok keyif alır. Ama sorun değil. Hocalar nerede görev verirse, o görevi yerine getirmeye çalışıyorum” diye konuştu.
"Lucescu ile beraber ön libero oynamaya başladın. Bu senin futbol ömrünü uzattı mı?" sorusuna ise Ayhan şu cevabı verdi: “Tabii ki ve bu durum Fatih Hocayla da devam etti. En iyi şekilde kendimi geliştirdim ve adapte ettim. Defansif anlamda da en iyi şekilde oynayabileceğimi biliyordum. Takımların tek forvetle maçlara çıktığı oluyor. Defansif futbol çok önemli. O anlamda ben kendimi de geliştirdiğimi düşünüyorum."
Lincoln’ün kampa geç katılması ve kendi fizyoterapisti ile çalışması ile ilgili olarak gelen bir soruyu ise Ayhan Akman: “Bunu ben değerlendiremem. Sonuçta bunlar bizi ilgilendirmez. İzni hoca ve yönetimimiz vermiş. Fizyoterapist de kendisinin tercihi. Hoca ve yönetim bunu uygun görmüşse, bizim konuşmamız yersiz. Eğer kendi performansını arttıracaksa, ben de bunu desteklerim” şeklinde cevapladı.
Ayhan Akman son olarak genç futbolcuların kaptanlık konusundaki açıklamaları ile ilgili olarak gelen bir soruya şu cevabı verdi, “Bu sorunun cevabını da ben veremem. Onlar tabii ki Galatasaray altyapısında yetiştikleri için kaptan olmak isteyebilirler. Böyle bir isteği de taşımaları gerekir zaten."
İtalyan kaleci Morgan De Sanctis, sezon sonunda Galatasaray’da kalmak isteyip istemediği yönünde gelen bir soruyu: “Galatasaray Yönetim Kurulu üyelerine de söyledim. Ben burada çok mutluyum. Daha da fazla kalmak istiyorum. Sevilla - Udinesse ve Sevilla - Galatasaray arasında halledilmesi gereken çok konu var. Şu anda Galatasaray’la daha çok maç kazanmak için çalışıyorum” diye cevapladı.
Galatasaray’a geldiğinde Orkun ve Aykut’la birlikte bir mücadele ortamının da varlığına işaret eden De Sanctis, “Sevilla’da bu yoktu. Onlara geride bekleyen bir ikinci kaleci lazımdı. Fakat burada bir mücadele ortamı var” dedi.
Basın mensuplarının sorularını son olarak Barış Özbek yanıtladı. Barış, şampiyonluk için, “En büyük aday biziz. Önümüzde çok zor maçlar var. Ama ben basamak basamak görüyorum. Sivas maçı ile buna başlamamız lazım” dedi.
Başarılı futbolcu orta sahadaki forma savaşı ile ilgili olaraksa, “Ben Galatasaray’a geldiğimde rekabete hazırım demiştim ve daha sonra formayı da kaptım. Burada çok iyi oyuncular var. Sonuçta en iyi olan oynayacaktır” dedi.
Barış Özbek, Serkan Çalık’ın durumu ile ilgili olarak, “Serkan’la her gün görüşüyorum. Şubat ayının başında İstanbul’a gelecek. Şu anda iyi gidiyor ve sağlığına kavuştu” dedi.
Son olarak Türkiye ve Almanya milli takımlarından teklif alan Mesut Özil ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Barış, “Mesut benim Almanya’dan oda arkadaşım. Bu sonuç olarak ona kalmış bir şey. Alman Ligi’nde oynuyor. Benim bildiğim Türk Milli Takımı'nda oynamak istediği yönündeydi. Ailesine de danışacaktır. Ama son karar onun” şeklinde yanıtladı.