İstanbul Doğuş Üniversitesi
Doğuş Üniversitesi 3 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul ve 20 bölümü ile Acıbadem’deki kampüsünde öğrenim hizmeti vermektedir.
İsmi: Doğuş Üniversitesi
Kuruluş: 1997
Adresi: Acıbadem Cad. Zeamet Sok. No:21 Acıbadem Kadıköy
Bulunduğu Şehir: İstanbul
Tel: 0(216) 327 11 04- 06 326 97 38/ 326 84
Öğrenci Sayısı: 1550
Eğitim Dili: İngilizce-Türkçe
Tarihçe:
1974 yılında İstanbul' da Atatürk' ün gösterdiği yolda, önce eğitim sonra öğretim prensibiyle eğitim - öğretim hayatına başlamış en eski özel okullardan biri olan Doğuş Okullar Grubu, aradan geçen 25 yıl süresince Anaokulu'ndan Üniversiteye" uzanan eğitim zincirini tamamlamış ve her düzeydeki eğitim kurumları ile bugünkü kampüsünde; modern sınıfları, kapalı spor salonları, yüzme havuzu, çağdaş fen ve bilgisayar laboratuvarları, kütüphaneleri, konferans salonları ve radyo istasyonu ile 7 blok halinde, başarılı bir şekilde eğitim öğretimine devam etmektedir. Doğuş Okullar Grubu'nun son halkası olan Doğuş Üniversitesi, Doğuş Eğitim Vakfı'nın kurulması ve başarılı çalışmalarının ardından 09.Temmuz.1997 tarih ve 4281 Yasa ile kurulmuş kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak 27.Kasım.1997 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in katıldığı bir törenle açılmış ve mevcut üniversiteler arasındaki saygın yerini almıştır.
Fakülteler:
Mühendislik Fakültesi
Endüstri Mühendisliği Bölümü (İngilizce)
Endüstri Mühendisliği Bölümü (Türkçe)
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölümü (İngilizce)
İşletme Bölümü (Türkçe)
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Ekonomi ve Finans Bölümü
Fen Edebiyat Fakültesi
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Fen Bilimleri Bölümü
Meslek Yüksek Okulu
Turizm işletmeciliği (İngilizce)
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama(İngilizce)
Dış Ticaret (İngilizce)
Muhasebe (Türkçe)
Genel Açıklama
Doğuş Üniversitesi 3 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul ve 20 bölümü ile Acıbadem’deki kampüsünde öğrenim hizmeti vermektedir. Üniversite İstanbul’daki özel üniversitelerden birisi olarak bünyesinde 170 akademisyen barındırmaktadır.
Yurt İmkanları Var mı?
Üniversite bünyesinde,öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak bir yurt bulunmamaktadır. Üniversitenin şehir merkezinde olması nedeniyle, öğrenciler özel veya devlet yurtları ile kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde barınabilmektedirler.Buna karşılık üniversite yemekhanesi öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılayabilecek düzeydedir.Yemekhanenin dışında üç adet kafeteryada yine bu yöndeki ihtiyaçları gidermeye yönelik hizmet vermektedir.
Burs Veriliyor mu?
Üniversite her yıl belirlenen öğrenci kontenjanının %10 u oranında burslu ögrenci kabul etmektedir.Burslu ögrenci kontenjanı ÖSYM klavuzunda belirtilmekte ve ÖSYMce üniversite sınavı sonuçlarına göre belirlenmektedir.Bursun devamlılığı öğrencinin basarisinin devamına endekslidir.Bunun yanında öğrencilere yine ihtiyaç ve başari bursu verilmektedir. Doğuş Üniversitesi öğrencileri üniversitenin bursları ile ilgili diğer bilgilere üniversite rektörlüğü aracılığıyla ulaşabilirler. Bunun yanında Istanbul’daki diğer burs veren kuruluşlardan da burs alınabilmektedir.
Sağlık Hizmetleri Ne Durumda?
Öğrencilere sağlık hizmeti vermek üzere iki revir yine üniversite bünyesinde mevcuttur.
Teknik Altyapı Yeterli mi?
Üniversite, öğrencilerine, teorik olarak gördükleri dersleri pratik olarak uygulayabilme imkanını sunacak fizik ve kimya laboratuarilarina sahiptir sahiptir. Bu laboratuarlar öğrencilerin ihtiyac duyabilecekleri modern teçhizatlarla donatılmış durumdadır. Üniversite Bilgi İşlem Merkezi (DABİM) üniversitede Network, İnternet, Yazılım ve Help
Desk desteği olarak dört ana hizmeti sunmaktadır.
TÜBİTAK’ın önderliğinde yürütülen Ulusal Bilgi Merkezi (ULAKBİM) ve Ulusal Akademik Ağ (ULAKNET) sistemi içinde bulunan üniversitenin öğrencileri tüm dünya ile kolaylıkla iletişim kurma olanağına sahiptirler. Öğrencilerin kullanımına sunulmuş dört adet bilgisayar laboratuarı ve bir adet multi-media laboratuarı bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir merkezinde olması itibariyle, öğrenciler kolaylıkla üniversiteye ulaşabilmektedirler. Özellikle toplu taşıma araçları ile İstanbul’un her yerinden üniversiteye ulaşmak mümkün.